Reacties deelnemers

De coachingsgesprekken met Fija heb ik als zeer waardevol ervaren. Ze luistert goed, houdt de lijn vast in al mijn verhalen, is integer en erg betrokken, heeft veel kennis en ervaring en dat is te merken. We hebben ook vaak gelachen en ze weet zaken goed bij de kern te pakken, zodat ik er zelf ook weer mee verder kan. Geen ruis op de lijn te bekennen. Ik kan hier echt weer verder mee, wel spannend zonder coaching maar ik heb zeker het gevoel op de goede weg te zijn.
————————————————————————————-

De cursus Leven met Aandacht (mindfulness) zou ik iedereen willen aanraden… Totaal niet zweverig, zoals ik eerst dacht voordat ik mij in ‘mindfulness’ verdiepte. Juist jezelf (nog) beter leren kennen en wat uiteindelijk zorgt voor een betere balans in je leven…

Voor mij is het heel belangrijk om een ‘klik’ te hebben met je coach. Fija heeft voor mij meer betekend dan ze kan denken.
————————————————————————————-
Aan de training Mindfulness heb ik heel veel tijdens het dagelijkse leven. Na deze training merk ik dat ik veel bewuster in het leven sta en meer kan genieten van het moment. Doordat je meer bewust bent van jezelf kan ik andere keuzes maken waardoor ik beter bij mijzelf kan blijven. Heel mooi is de ervaring die dit geeft op mijn geloofsleven; een verdieping! Ik vond het heel fijn om dit samen met de groep te doorleven, want ook van elkaar leer je om anders te kijken en ervaren.
—————————————————————————————

Wat ben ik blij dat ik deze training heb gedaan, fijn dat het ook verdieping geeft qua geloof! Ik verlangde naar een diepere relatie met God, maar God gaf mij zoveel meer!

Ik  heb nu (na een meditatie) meer rust en vrede in mijn hart, meer ruimte om te ontvangen van God, zijn Stem te verstaan, meer nog dan dat ik in mijn eentje ga wandelen op de hei of in het bos. Dit is echt super fijn en ook logistiek handig.
Het trainen, de meditatie oefeningen, de begeleiding van Fija en het delen van ervaringen met anderen zo waardevol, ik had het niet willen missen!
————————————————————————————
De EMDR behandeling heeft mij enorm geholpen. Ik vond het wel spannend, maar ik voelde me veilig genoeg om de nare ervaringen ‘op te halen’. En er echt ‘doorheen’ te mogen gaan. Bizar hoe goed en ook snel dit werkt. Ik kan nu meer op terugkijken op waar ik pijn had. En heb veel minder last van triggers en angsten in het dagelijks leven. Het is nog niet helemaal weg ofzo, maar ik kan er veel beter mee leven.
————————————————————————————-
De training Leven met aandacht paste erg goed in de fase na mijn burnout. Ik vond het niet direct heel eenvoudig allemaal, maar heb er veel aan gehad om er steviger uit te komen, Met name de zelfcompassietraining die ik als verdieping heb gevolgd, heeft me echt anders in het leven gezet. Minder angstig en meer verbonden met anderen. Top.
————————————————————————————-
Ik vond het individuele mindfulness traject zeer waardevol. Fija wijkt van het programma af waar nodig en heeft me veel informatie gegeven over burnout en HSP.  Hierdoor kon ik alles beter plaatsen en dat gaf me geduld, hoop en vertrouwen. Vooral het inzicht dat ik erg hooggevoelig ben, heeft me enorm geholpen om mezelf te accepteren wie ik ben.

Fija van der Weide – Psycholoog, Coach en Trainer