Wie ben ik?

DSC_0041

Mijn naam is Fija van der Weide. Mijn diepe passie is met anderen op ontdekkingstocht te gaan naar wie ze echt zijn en waar ze voor willen staan. Hoe mooi is het als mensen dichtbij zichzelf kunnen komen en in alle vrijheid kunnen zijn wie ze zijn. 
Deze motivatie heeft ook aan de basis gestaan voor mijn opleiding tot psycholoog aan de Universiteit Utrecht en later tot mijn opleidingen tot Coach, Mindfulness trainer, ACT therapeut, EMDR behandelaar en ook Acces Bars Practitioner. 
Dit, gecombineerd met relevante werk- en levenservaring, geef ik graag nader vorm door het aanbieden van coaching op het individuele vlak.
En daarbij geef ik trainingen op het gebied van Mindfulness en ACT en Brein & Trauma.

Ik houd van een professionele werkwijze in een informele setting. Vandaar ‘ aan de keukentafel’. Voor wat betreft mijn werkwijze: Ik geloof sterk in de kracht van een brede benadering van levensvragen. Lichaam, ziel en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dit heb ik regelmatig ook zelf mogen ervaren. En er zit een grote kracht in ieder mens. Daar raak ik vaak van onder de indruk.  Het is zeer zingevend voor mij om samen op zoek te gaan welke werkwijze op welk moment bij iemand aansluit. 

Ik ken zelf ook allerlei levensvragen. En ben jaren geleden in aanraking gekomen met stilte-oefeningen waarbij ik erg onder de indruk ben geraakt van de verdieping en rust die deze kunnen bieden in het dagelijks leven. En:  de basis vormen voor het vinden van antwoorden op levensvragen.  Ik voel diepe motivatie om mijn ervaringen en inzichten aan anderen door te geven in de hoop dat ze hen ook kunnen helpen. ACT therapie is op de Mindfulness oefeningen een absoluut waardevolle aanvulling. Om het aanbod verder ‘rond te maken’, bied ik naast het praten ook graag EMDR aan, wanneer oud zeer in de weg zit. En biedt Access Bars de zachte, meer fysieke behandeling om vanuit aanraking, ontspannenheid en stilte dichterbij jezelf te komen, rust en ruimte te mogen ervaren. 

Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige kinderen. En als ZZP’er combineer ik mijn eigen praktijk met mijn werk als praktijkondersteuner GGZ/psychologe bij verschillende huisartsenpraktijken en geef geregeld een training op aanvraag.

Fija van der Weide – Psycholoog, Coach en Trainer