Voor jou

Drukdrukdruk en is dat het nou?

Soms is het wel erg druk allemaal. Elke dag liggen de to-do lijstjes klaar en ’s avonds ben je blij als je alles af hebt en kunt gaan slapen. Maar ergens knaagt er wat: is dit nu wat je wilt? Waar is de rust, de aandacht voor jezelf en voor wat er in je leeft? Voor je (levens)vragen? En die echte aandacht voor je omgeving?

In onze hectische wereld moeten we vaak heel veel (van onszelf) en hebben we soms het gevoel dat we ons leven op de automatische piloot leven en vaak maar half aanwezig met onze aandacht. Door allerlei omstandigheden die we als stressvol ervaren – werk, relaties, ziekte, pijn – reageren we dikwijls op een manier waar wijzelf maar ook anderen last van hebben, of we stoppen onze emoties juist ver weg in onszelf. In beide gevallen neemt de stress vaak alleen maar toe en zitten we mentaal en fysiek niet goed in ons vel. Soms leidt dat er zelfs toe dat we ons continu moe voelen, somber of geïrriteerd.
Zou het niet fijn zijn om dat patroon te doorbreken en meer bewust te leven? Meer oog te hebben voor wat er echt speelt, in jezelf en om je heen. Om meer stil te staan bij de zaken die er echt toe doen. Om niet alleen maar te denken en doen maar om ook te voelen en ervaren wat voor jou echt belangrijk is. En om van daaruit keuzes te maken hoe jij je leven wilt vormgeven.

Een training of coachings-gesprekken in Mindfulness en/of ACT kan je daarbij helpen.

Fija van der Weide – Psycholoog, Coach en Trainer